EXCLUSIV | Fiul lui Andrei Aradits rupe tăcerea despre relația cu mama sa, după divorțul părinților: “Este foarte des plecată și niciodată nu prea își face timp să vorbească cu mine”

26 09. 2024, 14:52

Eric Aradits a moștenit talentul celebrului său tata, Andrei Aradits și încă de mic a fost atras de actorie, făcându-și debutul într-un scurtmetraj pe când avea doar 9 ani. Din 31 octombrie îl vom vedea la Antena 1, în “Iubire cu parfum de lavandă”, cel mai nou serial original semnat de Ruxandra Ion. CIAO.RO a fost pe platourile de filmare ale producției, cu ocazia evenimentului de lansare. În interviul exclusiv, fiul lui Andrei Aradits ne-a povestit despre provocările rolului său, despre visul lui de a studia Actoria și Regia în Irlanda, dar și despre relația cu mama sa, după divorțul părinților.

Andrei Aradits și Andreea și-au încheiat socotelile, anul trecut, după 17 ani de conviețuire, actorul specificând că mama fiului său era, în acea perioadă, în India, de vreo 6 luni, unde făcea yoga, iar el și Eric au petrecut sărbătorile de iarnă fără ea. Despărțirea lor a lăsat urme și în sufletul lui Eric, care resimte din plin absența mamei din viața sa.

Eric Aradits: „Sunt foarte mulți oameni care au talent în această slujbă, dar este foarte important și norocul”

Joci în noul serial de la Antena 1 – „Iubire cu parfum de lavandă” Cum a apărut acest proiect? Ai fost la casting?

Domnica Cârciumaru mi-a trimis mesaj pe whatsApp:  “Ai casting, uite, aici, scenariul! Vino aici, la ora aceasta”. Ok, am venit, am dat casting-ul ca pe orice alt casting. Dacă îl câștigam pe ăsta foarte bine, dacă nu, asta e, mai aveam și alte castinguri. Așa a venit: pur și simplu noroc.

Și talent.

Sunt foarte mulți oameni talentați, nu sunt singurul. Sunt foarte mulți oameni care au talent în această slujbă, dar este foarte important și norocul. Slujba aceasta este în legătură cu norocul. Adică trebuie să fie și un rol pentru tine, să te placă și regizorul, trebuie să joci și bine, evident.

De la ce vârstă ești în lumina reflectoarelor? Ai jucat și în reclame.

Am jucat, da, și în niște reclame. Prima oară când am lucrat în ceva a fost într-un scurtmetraj când am fost mic, nu mai țin minte exact ce vârstă aveam, cred că 8- 9 ani. Am jucat în “Excursie” cu Adrian Sitaru și cu Titieni am jucat, cu nașul meu, foarte drăguț omul. Am mai jucat și în niște reclame și apoi am jucat în Octav, filmul în care am reușit să joc cu Marcel Iureș, cu Rebenciuc.

Eric Aradits despre relația cu mama sa: „Îmi este mai greu să vorbesc cu ea, este foarte des plecată, foarte des cu alte treburi”

Când ți-ai dat seama că vrei să îi caci pe urme tatălui?

Cred că de când l-am văzut că era foarte fericit când avea o șansă să joace la teatru, într-un serial, fericirea aceea, chiar îi plăcea să facă așa ceva!

Tu ești student?

Nu, tocmai am terminat liceul. Momentan iau o mică pauză, îmi strâng niște bani și aș dori să încerc în străinătate. Aș vrea să încerc în străinătate, mă rog, nu numai eu, și tatăl meu mă împinge să mă duc în străinătate ca să învăț cum să fiu independent, cum să-mi strâng bani, cum să îi pun deoparte, chestii de genul. Și de asta cumva aș dori să încerc să mă duc în Irlanda. Văd cum e, acesta e planul meu. Încă mai sunt puțin dependent de tatăl meu. Adică și cu inflația din ziua de astăzi, cu cât de scumpe sunt toate casele da, e greu să găsesc undeva. Evident tot mai stau cu tatăl meu.

De care dintre părinți te simți mai apropiat?

Evident că de amândoi sunt apropiat, sunt amândoi părinții mei. Știți ce s-a întâmplat. (n.r. despărțirea lor). Cu tatăl meu mă înțeleg mai bine. Cumva cred că semănăm pur și simplu și mintal. De la el am învățat cumva, neîncercând să-l copiez, pur și simplu i-am imitat comportamentul, mi-a plăcut foarte mult ce spunea.

Și cu mama cum este relația? La un moment dat plecase din țară.

Da, tot este cumva plecată din țară încontinuu. Îmi este mai greu să vorbesc cu ea, este foarte des plecată, foarte des cu alte treburi și niciodată nu prea își face timp să vorbească cu mine. Adică asta este, n-am ce să fac.

Spune-mi despre visul tău.  Vrei să studiezi Actoria în Irlanda?

Da, ori Actorie, ori Regie. Poate le încerc pe amândouă. Nu știu ce o să se întâmple, chiar habar nu am. Poate o să ma joc aici, poate o să fiu plecat.

Eric Aradits: „În Irlanda nu mă știe nimeni și chiar aș dori să dovedesc că sunt destul de bun în această meserie”

Numele Aradits ți-a deschis mai ușor anumite uși sau dimpotrivă?

Da, evident, numele mi-a deschis câteva uși și de asta vreau să mă duc în Irlanda. În Irlanda nu mă știe nimeni și chiar aș dori să dovedesc că sunt destul de bun în această meserie. Tatăl meu este deja mândru de mine.

Ce rol ai în serialul “Iubire cu parfum de lavandă?”

Sunt un copil singur la părinți. Am doar o mamă. Am avut un tată bețiv în serial. Tibi este un personaj mai introvertit, îi este greu să se încadreze în grupuri de prieteni. Nu prea are foarte mulți prieteni și de fiecare dată încearcă să prindă atenția oamenilor din jur cu glume proaste. Dacă râde cineva de el și asta este un plus pentru el, este măcar băgat în seamă, asta este treaba.  Este răsfățat de mama  lui și cumva încearcă să scape încontinuu. Acesta este rolul meu, este drăguț și nu e foarte greu de jucat.